Web
Analytics
Neem direct contact op

Loopbaanadvies

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor ontwikkeling van een medewerker? Is uw medewerker op zoek naar advies over loopbaanplanning? Of wil uw medewerker graag zelf aan de slag met zijn of haar loopbaanvragen? Dan helpt een loopbaantraject u verder.

Bij Adviesbureau Koers werken we met twee verschillende manieren van loopbaanadvies. We voeren loopbaanonderzoeken uit, en begeleiden door middel van loopbaancoaching.

Loopbaanonderzoek

Een psychologisch loopbaanonderzoek kan verschillende inzichten geven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • · Vaststellen van geschiktheid voor een functie of voor bepaalde werkzaamheden
  • · Zicht krijgen op sterke en zwakke kanten in het functioneren
  • · Advies over passende alternatieve functies en scholingsmogelijkheden
  • · Advies over ontwikkelmogelijkheden van de medewerker

In een loopbaanonderzoek brengen we in kaart wat de intellectuele capaciteiten, voorkeuren en persoonlijkheidskenmerken van een medewerker zijn. Ook kunnen we specifieke aspecten in het functioneren onderzoeken, zoals bijvoorbeeld de mate van flexibiliteit, het analytisch vermogen of de commerciële vaardigheden. Het totaalbeeld is van belang om goed te kunnen bepalen wat de geschiktheid en ontwikkelmogelijkheden gvan uw medewerker zijn. Het onderzoek resulteert in een concreet advies, waarbij de gestelde vragen die bij de start van het traject zijn geformuleerd, het uitgangspunt zijn. Dit advies verwerken we in een uitgebreide rapportage.

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching helpt uw medewerker om te ontdekken waar zijn of haar drijfveren, ambities en kwaliteiten liggen. In een reeks gesprekken stimuleert de psycholoog met behulp van gerichte methodieken een medewerker bij het nadenken over zijn of haar loopbaan en toekomst. Samen wordt er toegewerkt naar een plan van aanpak waarmee de medewerker zelf actief de vervolgstappen kan zetten om zich verder te ontwikkelen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

"Kwaliteiten en mogelijkheden bepalen in sterke mate in welke richting iemand zich het beste kan ontwikkelen."

De heer Westerhuis wordt door de arbeidsdeskundige aangemeld voor een loopbaanonderzoek. Een jaar geleden heeft hij een bedrijfsongeval gehad, daarom moet hij op zoek naar ander werk. Het is echter de vraag in welke richting hij zich het beste kan ontwikkelen, gelet op zijn kwaliteiten en mogelijkheden.

Bekijk de case

Hoe werken wij?

We voeren zowel met u als met uw medewerker een intakegesprek. Daarin inventariseren we de aanwezige vragen, de voorgeschiedenis en de arbeidsbeleving van de medewerker. Aansluitend richten we het traject in, afgestemd op de concrete situatie en vragen. Bij een loopbaanonderzoek verschilt het per situatie welke testen er worden afgenomen. Als er gekozen wordt voor loopbaancoaching beslissen we samen over de aanpak en het aantal gesprekken. Maatwerk is in onze aanpak altijd erg belangrijk.

De resultaten van het traject worden in een terugkoppelingsgesprek besproken met de medewerker. Natuurlijk is het verloop van het traject ook afhankelijk van de concrete situatie. Zo kan het afsluitende gesprek bijvoorbeeld gevoerd worden met zowel de opdrachtgever, de medewerker als de betrokken psycholoog.

Bent u werkgever, en wilt u meer informatie over een loopbaanadvies? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op, we bespreken uw vragen graag.

 

Neem contact op