Web
Analytics
Neem direct contact op

Intelligentieonderzoek

Wilt u weten of uw medewerker het niveau van een bepaalde studie aankan? Heeft u een cliënt met een niet-afgeronde vooropleiding, en wilt u weten op welk werk- en denkniveau hij of zij functioneert? De psycholoog van Adviesbureau Koers geeft vanuit haar specifieke deskundigheid een concreet advies wat u van uw medewerker of cliënt kunt verwachten.

Wanneer zet u een intelligentieonderzoek in?

U kunt een intelligentieonderzoek inzetten wanneer u graag duidelijkheid wilt over het cognitieve niveau van functioneren van uw medewerker of cliënt. Een intelligentieonderzoek geeft zicht op de sterke en minder sterke kanten in het intellectueel functioneren, en geeft aanknopingspunten waar mogelijkheden liggen. We kijken zowel de cognitieve leerbaarheid als naar aspecten als informatieverwerking en werkgeheugen.

U kunt een intelligentieonderzoek ook inzetten wanneer er een vermoeden bestaat van een beperking in de verstandelijke vermogens of juist van hoogbegaafdheid.

Wanneer een cliënt weinig opleiding heeft genoten of de Nederlandse taal weinig of niet beheerst, geeft een intelligentieonderzoek eveneens een beeld van de verstandelijke vermogens van uw cliënt.

Tenslotte kunt u een intelligentieonderzoek inzetten om uitspraken te doen over de haalbaarheid van en mogelijkheden in een opleiding of functie, en kan gebruikt worden ten behoeve van een indicatie voor zorg.

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

"Een intelligentieonderzoek geeft een goed beeld van de intellectuele mogelijkheden en het haalbare opleidingsniveau."

Mevrouw Witteveen zit al enkele jaren in de bijstand. Zij heeft als vooropleiding de LHNO (huishoudschool) gevolgd, en is daarna direct aan het werk gegaan. Na haar scheiding merkte ze dat ze lastig aan het werk kon komen met haar beperkte vooropleiding. Mevrouw Witteveen wil wel graag weer aan de slag. Wij voeren daarom, in opdracht van de arbeidsdeskundige, een intelligentieonderzoek uit.

Bekijk de case

Wat kan Adviesbureau Koers voor u doen?

Onze psycholoog brengt concreet in kaart wat de intellectuele mogelijkheden van uw medewerker of cliënt zijn. Ook benoemt zij aandachtspunten in het intellectueel functioneren. Op die manier krijgt u een concreet en duidelijk beeld over wat u van uw medewerker of cliënt kunt verwachten.

Hoe werken wij?

Bij de aanmelding van een medewerker of cliënt bespreken we met u wat de specifieke vragen zijn. Op basis daarvan doen we een voorstel over hoe we dit onderzoek het beste kunnen opzetten. Vervolgens nodigen wij de medewerker of cliënt uit voor een intakegesprek en testafname. De psycholoog werkt vervolgens de onderzoeksresultaten uit in een uitgebreid rapport. Hierin nemen wij de uitkomsten van het onderzoek zelf mee, en geeft de psycholoog een advies wat de uitkomsten betekenen voor de mogelijkheden van uw cliënt of medewerker. Dit rapport bespreekt de psycholoog met hem of haar. Wanneer hij of zij ermee akkoord gaat, ontvangt u als opdrachtgever eveneens een exemplaar van dit rapport. Dit is in overeenstemming met de gedragscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Neem voor meer informatie over een intelligentieonderzoek gerust contact met ons op!

 

Neem contact op